Voorjaarsschoonmaak Computer APK & Ransomware

Bij 2Envision is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak en dit doen we natuurlijk ook graag bij al onze (nieuwe) klanten! Computers vertragen na verloop van tijd nu eenmaal en naast het opschonen van het huis, is het voorjaar ook een mooi moment om die trage pc weer eens wat sneller te maken. Bij een standaard APK lopen we uw pc of Mac na op de volgende punten:

  • Veiligheid

Is uw virusscanner in orde en staat de firewall goed ingesteld? Ook controleren we direct op allerhande narigheden zoals malware, spyware en adware (advertentiesoftware).

  • Updates

Tegenwoordig werkt Windows al een hoop automatisch bij maar helaas (gelukkig voor ons) nog niet alles. Zo controleren wij naast de Windows updates of alle software van uw randapparatuur up-to-date is en of de onderdelen in uw computer ook de correcte driver versies hebben.

  • Opschonen

Vaak hopen tijdelijke bestanden zich op en loopt de schijf van uw pc uiteindelijk vol met gigabytes aan overbodige bestanden. Deze verwijderen we allemaal voor u, alsmede ongewenste of overtollige programma’s.

 

Mocht u zich afvragen of het niet eens tijd wordt voor een nieuwe pc (of andere apparatuur) dan staan we u hier ook graag in bij. Het is mogelijk om een computer op maat voor u te bouwen of aankoopadvies te verzorgen zodat u met een gerust hart wat nieuws aan kunt schaffen. Naar gelang kunnen we uiteraard ook alles bij u thuis installeren, vervangen & uitleg geven over het gebruik.

Ransomware

Naast het voorgaande bericht vragen we ook graag uw aandacht voor de huidige wederopleving van de zogenaamde “Ransomware”. De oplettende lezers herkennen de term misschien al uit de nieuwsberichten van de afgelopen tijd, zoals die over de 2e kamer of de Gooise Gemeenten. Ransomware komt vaak binnen via een onschuldig ogende factuur of bijlage, waarbij na opening al uw bestanden worden versleuteld en deze dus niet meer beschikbaar zijn. Na betaling van vaak een vrij hoog bedrag (€200,- tot wel €500,-) krijgt u weer toegang tot uw bestanden.

U wapent zich hier het beste tegen door regelmatig back-ups te maken van uw computer (kunnen wij ook regelen!) en goed te kijken naar de afzender van mails met bijlagen. Als u de afzender niet kent of het email adres lijkt niet overeen te komen met de naam van de afzender, dan is de kans groot dat het om een kwaadaardige email gaat.

Voorjaarsschoonmaak Computer APK & Ransomware
Tags: